Postad i: Tips

Att tänka negativt är något som påverkar, inte bara sig själv utan även omgivningen. Att tänka så om sig själv, andra människor, samhällets regler eller vissa aktiviteter är något som vi alla gör. Ibland tänker man bara i 5 minuter och i vissa fall, varje gång man vaknar.

Jag tycker att det är sorgligt att vissa faktiskt tänker så illa om sig själva, att dem börjar skada sig på ett eller annat sätt. Jag är inte en person som har haft ett perfekt liv utan jag har haft mina motgångar här i livet. Vissa av dem följer med mig en idag. Jag har liksom själv tänkt, många gånger, varför folk tycker om mig. Varför dem attraheras av mig? Vad är det som gör mig speciell jämfört med andra? Varför? Vissa eller ja, egentligen alla dessa frågor jag har om mig själv, är kvar. Det kan bero på någon slags bekräftelse mellan mig själv, jag är inte hundra procentig på det. Men jag är riktigt bra på att förtränga saker som hänt, talats om för mig osv. Det är i stort sätt det jag gör med negativa tankar - vilket leder till att jag gör dumma saker både mot mig och andra. Tänker inte gå in i detaljer men det jag försöker förklara är att försök att fixa det negativa till något positivt annars blir allting bara värre. Jag har mina saker som jag måste fixa och det tänker jag också att göra! Jag är kvar än och det tänker jag fortsätta att vara ett tag till.


Tänkte ge några tips till er som vill få positiva tankar eller hjälpa någon som ni känner behöver er hjälp:

1. Positiva människor
Börja att umgås med människor som är så himla positiva och glada på livet. Dem som får dig att tänka på allt annat än de negativa tankar som du har om dig själv.

2. Fint tänkande
Med det menar jag att du ska bara tänka positiva saker om dig själv. Inga negativa. Du kan till och med börja direkt på morgonen - ställ dig framför spegeln och upprepa 5 saker som du tycker är bra med dig själv. Upprepa dessa 5 - 10 gånger per dag i några veckor så lär du märka förändring. Det kanske inte kommer direkt men den kommer! Efter bara ett litet tag så lär du märka förändring inom dig och även i omgivningen.

3. Regelbunden aktivering
Träning, meditering, simma, teckna eller varför inte matlagning? Allt som skulle kunna få dig att tänka på annat än dåliga saker. Får dig att må bättre i en längre period. För att helt enkelt få en stund per dag att helt släppa din hjärna och i stället vara i kroppen, vilket också leder dig bort från negativa tankar.

4. Saker att vara tacksam över
Kom på något som du verkligen är tacksam över och inte klagomål.
Det kan vara i stort sätt vad som helst. Något du har gjort kanske? Helt enkelt något du är riktigt stolt över och det du ska göra med denna informationen senare är att du tänker på det när du börjar komma tillbaka till dessa negativa tankar som du har.

5. Hjälpa andra
Att släppa vårt eget ego och i stället hjälpa andra är hemligheten bakom ett "positive mind". Vänd dig utåt om du känner att du har världens största livsproblem - det kommer hjälpa dig. Istället för att gnaga på det ensam så kan du istället få andra att förstå hur dem mår genom din erfarenhet.

puss, J

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nya inlägg

My trip to: Finland

" Hej som ni säkert vet så åkte jag till sommarstugan i år och tänkte därmed dela med mig av bilder och information därifrån. Jag är ju fins…"

My trip to: London

" Hej, allesammans! För ett tag sedan så skrev jag ett inlägg här om vad som skulle hända under 2017 ( läs inlägget här ) och då tänkte jag …"

My trip to: Stockholm

" Allting började med att min kompis kontaktade mig och frågade om jag ville gå på Shawn Mendes konsert i Stockholm. Jag tackade mer än gärn…"