Rasen heter; västgötaspets - Västgötaspets är en hundras från Sverige.

”Västgötaspetsen har vallningen som sin specialitet, och då rör det sig om nötvallning men jobbar också gärna med djur i mindre skala såsom att fånga råttor och vakta höns. Många västgötaspetsar har klarat sig mycket väl som lydnads-, bruks- och agilityhundar. Den används också som eftersökshund på vilt och är omtyckt för sin spårnoggrannhet och sitt lagom snabba tempo men framför allt är den en verklig familjemedlem som deltar i alla sammanhang där den tillåts att vara med och fungerar utmärkt som tålig och glad lekkamrat åt barnen. Rasen är frisk och sund utan kända rasdefekter eller sjukdomar och det har funnits hundar som levt till mycket hög ålder.”

”Västgötaspets är en lågbent, dock ej för lågställd, kraftig och orädd liten hund, vars hållning och uttryck vittnar om vaksamhet, energi och frimodig livlighet. Rasen är lite säregen då två svanstyper förekommer, lång svans och alla variationer av medfödd stubbsvans. Färgmässigt kan de skilja sig åt en hel del, men de förekommande färgerna är grå, gråbrun, grågul, rödgul eller rödbrun med ljusare nyanser av nämnda färger. Ljusare markering över skuldrorna, så kallad selmarkering, är högst önskvärt liksom ljusa kindmarkeringar. Idealmankhöjd för en hanhund är 33 cm och för en tik 31 cm, en variation på 2 cm över eller 1 cm under idealmåttet är tillåten.”

Titta på dem, dem är ju så himla söta!

puss, J

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nya inlägg

My trip to: Finland

" Hej som ni säkert vet så åkte jag till sommarstugan i år och tänkte därmed dela med mig av bilder och information därifrån. Jag är ju fins…"

My trip to: London

" Hej, allesammans! För ett tag sedan så skrev jag ett inlägg här om vad som skulle hända under 2017 ( läs inlägget här ) och då tänkte jag …"

My trip to: Stockholm

" Allting började med att min kompis kontaktade mig och frågade om jag ville gå på Shawn Mendes konsert i Stockholm. Jag tackade mer än gärn…"